Hoekerstraat 7 1393 NR Nigtevecht
0294 25 33 54
info@wuta-nigtevecht.nl

Leefomgeving & participatie

Leefomgeving en participatie

In een fijne en veilige buurt wonen. Dat vindt iedereen belangrijk. Wuta ook en daarom besteden wij er aandacht aan. Een goed onderhouden, veilige en schone omgeving kan de leefbaarheid van een wijk of buurt versterken. Ook voelen mensen zich veiliger in een omgeving met aantrekkelijke gebouwen en openbare ruimtes.

Huurdersplatform WUTA

Het huurdersplatform vertegenwoordigt de huurders van Woningstichting Wuta en is daarmee de gesprekspartner voor de woningstichting op het gebied van alle onderwerpen die voor huurders van belang zijn.

In het huurdersplatform hebben vier huurders zitting, namelijk Franzi Sal, Faan van der Kraan, Nienke Bron en Jonna Godri. Het huurdersplatform is bereikbaar per e-mail, op huurdersplatform@wuta-nigtevecht.nl

Doel

In gesprek blijven met het bestuur van Wuta over dagelijkse zaken die belangrijk zijn voor onze huurders. Het gaat hierbij om:

  • vertegenwoordiging van de huurders
  • woongenot
  • tevreden huurders
  • openminded en benaderbaar
  • optimale informatie en communicatie
Hoe u de mensen van het huurdersplaform kunt bereiken:

Een ‘ouderwets’ briefje door de bus bij het Wuta kantoor op Hoekerstraat nr. 7. Of een e-mailtje sturen naar huurdersplatform@wuta-nigtevecht.nl. U kunt ook persoonlijk bellen of via WhatsApp op:

  • 06-12127024 Jonna
  • 06-36202749 Faan
  • 06-21271144 Nienke
Tuinonderhoud

Uw tuin is het visitekaartje van uw huurhuis. En dat niet alleen: goed onderhouden tuinen geven uw buurt een prettige uitstraling. Het zegt iets over de leefbaarheid.

Als huurder bent u samen met uw buren verantwoordelijk voor de woonomgeving. Daarom is het onderhoud van uw tuin een must. Een niet goed onderhouden tuin zorgt vaak voor ergernis in de buurt. Daarom zijn wij altijd alert als we in de buurt zijn en geven we graag advies over wat we onder een verzorgde tuin verstaan en wat niet. Waar dat nodig is, gaan we in gesprek met bewoners om overlast tegen te gaan.

Een groene tuin 

Steeds vaker zien wij tuinen die volledig bestraat zijn. Misschien gemakkelijk in onderhoud, maar door de klimaatverandering en steeds fellere regenbuien zorgt dit voor veel wateroverlast. Daarom adviseren wij een groene tuin met gras en planten; deze zorgt ervoor dat het water sneller wordt opgenomen. 

Vergeet achterpaden en brandgangen niet

De brandgang achter uw woning kunt u beschouwen als een verlengstuk van uw tuin. U bent verantwoordelijk voor het onderhoud van de brandgang die aansluit aan uw tuin. Het is ook uw vluchtweg bij eventuele calamiteiten.

  • Verwijder het onkruid uit de brandgang.
  • Gebruik de brandgang niet als verzamelplaats voor afval of grof vuil.
  • De brandgang is geen opslagplaats, ook niet voor containers.

Bij brand of ongelukken, gebruikt de brandweer deze paden om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Het is dus voor ieders veiligheid heel belangrijk dat deze paden goed onderhouden worden.

Een goede buur

Voor een prettige woonomgeving is het belangrijk dat buren rekening met elkaar houden. Zijn er problemen met de buren, probeer het dan samen op te lossen. Praat met elkaar! Door te praten kunnen veel irritaties en conflicten worden opgelost. Voor advies kunt u een kijkje nemen op de website problemenmetjeburen.nl.

Geen oplossing?

Gaat overlast door, ondanks dat u uw best heeft gedaan om gezamenlijk tot een oplossing te komen? Dan kunt u overlast bij ons melden. Wij spreken pas van overlast als klachten regelmatig terugkeren. Als er meer buurtbewoners zijn met dezelfde klachten, moet iedereen dit afzonderlijk bij ons melden. Overlast dient u schriftelijk bij ons te melden.

Andere zorgen?

‘Een goede buur’ zijn gaat verder dan elkaar verdragen en overleggen bij overlast. Heb je zorgen over de gezondheid of zelfstandigheid van de buren? Ervaar je discriminatie of vermoed je dat de situatie in een gezin bij u in de buurt escaleert? Uit deze zorgen en meld het ons. Wij kunnen eventueel de juiste instanties inschakelen om de situatie op te lossen.

Buurtbemiddeling

Als praten niet helpt en problemen met buren of de buurt zich opstapelen, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor. Wij proberen dan samen tot een oplossing te komen.